Blästring

 • Facebook
 • Instagram
 

 - innovativ teknologi för borttagning av färg och orenheter på alla ytor med

SODABLÄSTRING, SANDBLÄSTRING OCH GLASBLÄSTRING

VI BLÄSTRAR ALLT!

BLÄSTRING AV BÅTAR, KAJAKER,PASSAGERARFARTYG, CONTAINERFARTYG
RENOVERING AV GAMLA MÖBLER OCH TRÄDGÅRDSMÖBLER
BORTTAGNING AV GRAFFITI
RENGÖRING OCH MÅLNING AV TERASSER

TAR BORT SNABBT OCH EFFEKTIVT...

FÄRG PÅ METALLER

SMUTS EFTER INDUSTRI PRODUKTION

GYPS

LACK PÅ

TRÄ

GRAFFITI FRÅN RUTOR OCH FASADER

GRÅ YTOR EFTER UV- STRÅLAR

IMPREGNANTER PÅ TEGEL

MILJÖAVFALL EFTER REGN OCH SNÖ

OLJOR,

FETT, LIM

YTROST OCH KORRISION

SOT EFTER BRÄNDER

ROSTSKYDD

IMG_0013_edited.jpg
 

VAD ÄR SODABLÄSTRING?

Sodablästring är en innovativ och ekologisk process för borttagning av färg och orenheter från ytor som annats lätt kan skadas. Utförd på ett rätt sätt har sodablästringen verkligen en mycket liten inverkan på den ursprungliga ytan – bara målarfärg eller smuts tas bort men annars förblir grunden i sitt ursprungliga skick.

 

Sodablästring är en innovativ metod utvecklad i USA. Idén bakom sodablästringen är att blåsa en blandning av luft och soda mot objektet som accelereras till en hastighet över 950 km / h!

Soda som används för rening är ett helt ofarligt ämne, säkert för människor och miljö och är lösligt i vatten. Jämfört med sand skadar inte denna den rengjorda ytan och överhettar den inte. Med tekniken kan du arbeta i dammfritt läge (med ett vattenskikt) och torka i olika granuleringar. Smidig reglering av rengöringskraft, både jämn och grov, utan att skada ytan. Rengöringsmedel används torrt eller dammfri i två vattenlägen: hydrodynamiskt och vattenmixläge. Metoden är säker för miljö, operatör och obehöriga personer.

Fördelar med Soda Blast Systems-tekniken

 • ekologiskt och harmlöst för miljön

 • innovativ

 • med ett brett utbud av applikationer

 • effektiv och snabb vid rengöring

 • säker för operatören

 • icke brännbar

 • skadar inte den rengjorda ytan

 • bevarar den ursprungliga strukturen av metaller

 • avfettar ytan

 • möjlighet att rengöra i en vattensköld, våt

Så här fungerar Sodablästring

Tanken bakom sodablästringen är att under tryck blåsa en mix av luft och soda mot ytan som skalll blästras med ett tryck av ca 3–10 bar. Sodapartikelns går sönder och tappar sin struktur då den träffar den hårda ytan. Den energi som frigörs vid sönderfallet avlägsnar beläggningen som vi önskar avlägsna. Det kan låta våldsamt att sodapartikeln går sönder när den träffar ytan, men det är mycket skonsamt. Soda har också den egenskapen att den faller sönder vid en temperatur om ca 50grader. Det betyder att det uppstår en mycket liten värmeutveckling när man sodablästrar och det är bra om man tex blästrar på plåt eller annat värmekänsligt.

Kostnad för sodablästring

Sodablästring är dyrare än traditionella blästringsmetoder, själva sodan i sig är dyrare . Däremot är sodablästring betydligt billigare än exempelvis kolsyreblästring som kanske är den blästermetod som man skall jämföra med.

vit sand

VAD ÄR SANDBLÄSTRING?

Sandblästring är en mångsidig rengöringsmetod för att få bort olika typer av beläggningar. Sanden skjuts ut under högt tryck för att få rent ytan inför efterbehandling. Blästermedel och utrustning varierar efter materialet som ska rengöras. Man kan få bort ganska svåra orenheter som exempelvis rost och sot från värmepannor, men metoden går även bra att använda för mindre detaljer med en annan konfiguration.

 
Våt glas

VAD ÄR GLASBLÄSTRING?

Glasblästring är en ytbehandlingsprocess som liknar sandblästring. Huvudskillnaden är det använda slipmedlet. Denna process förbättrar korrosionsbeständigheten, tar bort alla föroreningar (såsom fläckar, grop, rost) från platser som är oåtkomliga med användning av traditionella mekaniska verktyg (t.ex. slipmaskiner). Den rengjorda ytan har en estetisk struktur. Denna process används ofta i mekanik, den används för att skjuta trummor, huvuden och motorer.

 

Hur kan vi hjälpa dig med ditt projekt?

Kontakta oss för en kostnadsfri evaluering.